Westfriese Omringdijksait

Spots 4 : HHNK door de bocht met handige app.

Een van de menu-items op de Westfriese OmringDaikSait is “Spots”. Spots zijn plekjes langs de dijk waar het zoeklicht op wordt gezet omdat ze een bijzondere achtergrond hebben, tot het erfgoed van de Westfriese Omringdijk behoren of daarnaar verwijzen. In het menu is kort geleden de link toegevoegd die de bezoekers van de Sait (en van de dijk) op het spoor zet van een app : de Westfriese Omringdijk APP 

Een “augmented reality-app” of  AR-app is een softwaretoepassing die digitale visuele inhoud (en soms audio- en andere typen) beschikbaar maakt in de echte wereld van de gebruiker. Zo kan het met zo’n app bijvoorbeeld mogelijk zijn om op je nieuwe staafmixer een code te scannen met je iPad, waarmee je dan direct toegang krijgt tot een filmpje waarop een persoon je uitlegt wat je allemaal met dat ding kunt doen. Of via de headset van je eigen mobiel hoor je de stem van Geert Mak als je voor een schilderij staat met een tafereel uit de 17e eeuw.

Hoogheemraadschap Noorderkwartier heeft voor jou en mij zo’n AR-app ontwikkeld voor de Westfriese Omringdijk. 25 bekende en minder bekende locaties op en langs de Omringdijk zijn voorzien van verklarende tekst en prachtige beelden, waardoor die spots tot leven komen. Dat kan onderweg, bij het recreëren op de dijk, maar ook thuis in een luie stoel, waar het leest als een fijn geïllustreerd boekje. Het enige wat je moet doen is deze gratis app downloaden op je device, d.w.z. je phone of je pad, waarna je lekker kunt gaan clicken en swipen.

Snap je wel ?

Een gedachte aan “Spots 4 : HHNK door de bocht met handige app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.