Westfriese Omringdijksait

Foto project Atelier NL en Westfries Museum

foto sjaak bos 2018

Van 10 juni tot 1 oktober 2018 presenteert het Westfries Museum veertig landschappen uit de collectie van het Rijksmuseum. Ze vormen een reis door vier eeuwen geschiedenis van de Nederlandse landschapskunst, genaamd Lage Landen. ( Westfries Museum ) .

Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck, die samen het kunstenaarsduo Atelier NL vormen, hebben een aanvullend fotoproject bedacht waarmee een verbinding wordt gezocht met het landschap van nu. De Westfriese Omringdijk is hierbij als uitgangspunt genomen. Op woensdag 25 april is het fotoproject in Andijk officieel geopend in aanwezigheid van de tien burgemeesters van de Westfriese gemeentes en de dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Er staan twintig uitzichtpalen langs de 126 kilometer lange dijk. Passanten kunnen er stoppen en met hun mobiel een foto maken. De foto kan worden opgestuurd en zo ontstaat er een unieke verzameling beelden. Steeds vanuit hetzelfde kader en toch steeds anders, dankzij de wisseling van het licht en de seizoenen. Alle beelden zijn te zien tijdens de tentoonstelling Lage Landen in het Westfries Museum in Hoorn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.