Westfriese Omringdijksait

Waar is paal 8??

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” (J. Cruijff) In mijn geval kreeg ik het pas door toen ik besefte dat ik het NIET gezien had:

Een paar weken geleden heb ik het Alkmaarse deel van de Omringdijk nagelopen (zie vorig blog). Pas toen de foto’s van een eerdere zoektocht in 2001 goed tot mij waren doorgedrongen realiseerde ik mij dat ik de natuurstenen dijkpaal “Zuiderrekerdijk 8“ niet meer had gezien. Een zeer bijzonder exemplaar waarvan er slechts één gelijke, met het nummer 0, aan de Omringdijk te vinden is. Dat exemplaar, andere uiteinde van de Rekerdijk, kon nu wel eens de laatste der Mohicanen zijn als nummer 8 echt verdwenen is. Komt deze paal nog boven water?

Waar is paal 8??

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.