Westfriese Omringdijksait

Het MERK Omringdijk

 foto sjaak bos 2013

Er liggen nu een aantal jaren achter ons waarin de projectgroep WFO (provincie Noord-Holland) met het nemen van allerlei initiatieven op het gebied van cultuur, recreatie en lokaal ondernemen de Westfriese Omringdijk als MERK op de kaart heeft gezet. De provincie gaat het nu wat rustiger aan doen met haar Dijk der dijken, maar trekt haar handen niet volledig van het project. Het besef is er dat het MERK de regio kan versterken. De Cultuurcompagnie Noord-Holland, elf gemeenten en de Rabobank hebben al een samenwerkingscontract getekend. Ze gaan de kar die nu in de rails staat verder vooruit helpen.

 

Gisteren, op woensdag 27 maart, werd er door de partijen feestelijk leven geblazen in het dijkjaar 2013. Vanuit de coulissen van het Poldermuseum in Heerhugowaard heb ik de bijeenkomst gevolgd. Er waren voornamelijk bestuurders, museumdirecteuren en ondernemers aanwezig om elkaar te inspireren. De avond begon met een goeie film over de Omringdijk zelf. Dat was mooi, want daarna ging het daar eigenlijk niet meer zo over. Het ging over samenwerken, over interessante arrangementen en Westfriese producten als Wagyuvlees, Schapenijs, en witte wijn. (?!) Een golfbaan in Winkel presenteerde met trots een Westfriese Omringdijkhole. Ik vind het allemaal prima. Samenwerken is goed. Een sterke regio ook en als men zich met de Westfriese Omringdijk wil afficheren ook goed, zolang er geen kermis van wordt gemaakt en men ook bereid is tot teruginvesteren. Schagens wethouder Jan Bouwes bracht op deze avond helaas het nieuws dat de Westfriese Brug, die het Gat van Schagen moest overbruggen, wegens het ontbreken van financiën definitief van de baan is……..

 

Misschien geïnspireerd door de Westfriese Paasveetentoonstelling in Schagen (vorige week)  werden de nieuwe “kanjers van de dijk” voorzien van een eervol rozet:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.