Westfriese Omringdijksait

Deurloupers Geocaching Omringdijk

Zoals overal in de wereld zijn er ook langs de Westfriese Omringdijk zogeheten geocaches te vinden. Wat zijn dat? Leer dat hier door middel van een filmpje:


Onze geocache
In oktober 2009 hebben de Westfriese Deurloupers een geocache langs de Omringdijk geplaatst met de naam Skuildoôs. Sindsdien wordt de locatie jaarlijks door honderden mensen bezocht en gelogd.

Onze travelbug

Een klein voorwerp met een opdracht om reizend van cache naar cache een bepaalde bestemming te bereiken heet een travelbug. In 2010 is in de Skuildoôs zo’n travelbug geplaatst (zie plaatje). Het einddoel van deze bug was het bereiken van Hadrian’s Wall in Noord Engeland. Daarmee wilden we een “reach-out” maken tussen twee cultuurhistorische landschapsmonumenten. Dat doel is nog niet bereikt. Vooralsnog is hij, weliswaar op het Britse eiland, nu al jaren zwervende, zonder Hadrian’s Wall te bereiken.

Geheimen van de dijk
In 2012 is door het Westfries Genootschap het kinderboek Geheimen van de dijk uitgegeven (zie bronnen). Bij elk van de tien hoofdstukken is op locatie een geocache verstopt. Vinders van de hele serie wordt een verrassing in het vooruitzicht gesteld:

Cache 1  “De waterwolf valt aan” Cache 6  “Geen rivier meer”
Cache 2  “De laatste dijkdoorbraak” Cache 7  “Een wonder”
Cache 3  “De stad Medemblik” Cache 8  “Bierstekers vondst”
Cache 4  “De bijna-doorbraak” Cache 9  “Is er rust in Rustenburg?”
Cache 5  “De paalworm” Cache 10  “Bedrijvigheid in Kolhorn”

Ga voor meer informatie naar de website van het Westfries Genootschap.