Westfriese Omringdijksait

Admin log

31/10
– 'spots op bladzijde'  view gemaakt – zie menu

30/10
– footer illustratie geplaatst; idem verwijderd uit de basistekst op een aantal pagina's (maar nog niet alle)
– links Musea hersteld
– spots werken nu… maar zou een bezoeker een voor een op de markers gaan klikken om dan via de link de pagina's te gaan lezen? iets anders bedenken? bijvoorbeeld integreren in beschrijvingen van de 6 wandelingtochten langs de dijk?
 

04/09
Upgrade naar drupal versie 7.15; update van modules.

31/05
Update van modules

20/05
De museumpagina's openen nu ook in een nieuw scherm zodat de kaart ernaast toegankelijk blijft.

17/05 Eindelijk weer even in de gelegenheid voor DaikSaitActivity. Bedankt voor alle voorgaande upgrades & -dates. Even terug naar je laatste opmerkingen van 06/05:

#Mooi dat je de museumkaart hebt kunnen linken naar de betreffende pagina's. Er ging bij mij steeds iets fout. Ik zal proberen de kaartjes in een tabel te plaatsen en eens zien hoe dat er uit ziet. Bij goed resultaat kan ik inderdaad zien of ik dat vaker kan doorvoeren. 

14/05

Update van een vijftal modules.

08/05
Upgrade gedaan naar Drupal 7.14.

06/05
1) Museumkaart items linken nu naar de betreffende pagina's.

2) De pagina met Kaarten is interessant maar ik denk dat je net zo goed alle vijf de kaarten als thumbnails in de tabel kan zetten, deze tabel dan helemaal boven de pagina plaatsen, en vervolgens via de links naar de kaarten zelf – alle vijf met enige bijbehorende tekst. Is dat een idee voor meer consistentie in de lay-out?

3) De link vanaf menubalk items Historie en Onderwijs kunnen niet vervallen. Alle menu-items hebben een (verplichte) link. Wel is het mogelijk om het balk-item te laten wijzen naar het eerste submenu-tiem. Dat kun je nu zien bij Historie. Hiervoor heb ik de firstchild module geinstalleerd. Bekijk even of dit een acceptabele oplossing is. Natuurlijk kan de huidige algemene pagina als eerste submenu-item worden geplaatst maar dan is het effect identiek aan de oude situatie zonder extra submenu-item. Een goede oplossing om het balk-item onklikbaar te maken lijkt er niet te zijn. Ik heb het geprobeerd met weer een andere module, de 'special menu item' module, maar die maakt een bende van de menubalk.

4) Canons. Dan hebben we een image nodig (vergelijkbaar met de slinger op de regiosite) met aanklikbare hotspots die linken naar pagina's/nodes met canon-items. Dat moet elk canon-item een pagina/node worden.

5)  Archief/Bronnen. De beginpagina's van de archieven kunnen ook in tabelvorm met een image voor elk archief-jaar dat doorlinkt naar de huidige achterliggende pagina's met video's. De audiosnorren vond jij toch zo mooi? Gaan ze nu vervelen soms? De bibliotheek kan natuurlijk een imageveld krijgen met de omslagen van boeken voorzover die zijn te vinden. De weblinks-pagina is inderdaad ook saai. Een tabel met images van de betreffende sites?

6) Leskist? Je hebt nu Leskast staan. Kan ook worden: Activiteiten, Om te doen, Opdrachten, Projecten, Daiktaken.

 

03/04

1) Login+Register+Link naar RSS zijn weg. Via toegevoegde code in local.css in de Danland folder. Deze pagina heeft de oplossing: http://drupal.org/node/1049040#comment-4039964
2) De taal van de interface kun je veranderen via http://5.157.80.34/omringdijk/admin/config/regional/language. Zet de gewenste taal als Default and klik op Save Configuration. Hij zal af en toe terug op Engels staan als ik weer aan beurt ben geweest.
3) Ik heb de blog eens als voorpagina gezet. Kijken hoe dat is? Het logboek zie je nu via de link onderaan in de navigatiekolom.

19/02 …Daarmee bedoel ik dat het misschien mogelijk is, als ik dat zo goed van Martijn heb begrepen, om over de bestaande paginastructuur heen en andere structuur te leggen. Zo zou ik misschien nog wat meer kunnen illustreren. Misschien iets wat nog met Martijn moet worden doorgenomen. Heb inmiddels ook het lesmateriaal verwerkt en met views achter de menuknop gezet. Het einde lijkt in zicht te komen. Er zijn nog twee onderdelen waar met googlemaps iets moet worden gecreeerd maar dat zie ik nog niet zo. Misschien wil jij er iets mee proberen, kunnen we dat binnenkort samen doen (over een week voorjaarsvakantie) of stort ik mij daar zelf in een later stadium zelf nog op. Ik ga me nu eerst concentreren op het maken van de "vitrine", met media-gallery en dergelijke. Groet!

13/02 Wat bedoel je met een kolom er overheen leggen?

10/02 Ik heb met de media-gallery en views een videoarchief gemaakt. Geen snorren hier maar titels. Schrale boel. Zou je nu hier met panels een kolom overheen kunnen leggen?

07/02 Ik zie het Sjaak! Fraaie zang ook! De audiospeler is wel erg prominent aanwezig, vind je niet? Leidt erg af van waar het om gaat: de gesproken/gezongen tekst. Ik denk dat titel en appetiser-tekst de aandacht moeten vangen en dan erbij een subtiel spelertje or zelfs alleen een knop. Weg met die grote snorren (haha). Nou ja.

06/02 Ik heb met views een audioarchief gemaakt (zie menu). 

29/12 Ik heb met views een nieuwspagina gemaakt. Hij zoekt in het contenttype ARTIKEL. Misschien wil je daar nog even naar kijken? Ik zou toch bijv. ook op datum moeten kunnen sorteren? Als duidelijk is hoe dit gaat kan ik denk ik ook aan het videoarchief gaan werken als ik een contenttype gedefinieerd heb.

27/12 Lekker gegeten Arnold? De kwestie met de domeinnaam/provider is uitgezet naar Deurlouper JanWillem. Hij zal er in deze vakantie aandacht aan besteden. Wordt vervolgd. Ik heb inmiddels de kleuren aangepast door het palet nog wat uit te breiden. Alle hoofdstukken in het menu zijn nu voorzien van een algemene inleiding en een plaatje. Waar het nodig was heb ik links aangepast zodat nieuwe pagina's in een nieuw venster worden geopend. Ik ga weer verder.

19/10 Vandaag lekker aan het grasduinen in de Stylesheet zoals je ziet en bezig met verzamelen en geschikt maken van plaatjes. Deze kan ik overigens nog niet uploaden, ook niet in 'full html'. Geen toestemming. Morgen ga ik een dagje met m'n kids op stap, dus ik kom niet langs kantoor.

18/10

Weet niet waarom het uitmaakt maar als je op een pagina een plaatje wil zetten, dan moet je overschakelen op 'full html' (zie onder het tekstvenster).
De breedte van de blokken links is 245px (neem aan dat je dat bedoelt met linkerkolom).

18/10 Arnold, ik zag dat het was gelukt om de kaart te plaatsen. Ik heb m al vervangen door een verbeterde versie (1.1). 

Wat is de breedte van de linkerkolom precies in pixels?

5/10 De boeken, websites en musea onder bronnen, dat lijkt me logisch. Nu nog even een paginaformatje. Meer dan Naam, Beknopte beschrijving en Link is niet nodig. De  mogelijkheid om alfabetisch op naam te sorteren is altijd goed. 

Zo'n interactief kaartje kan een goed idee zijn. Zoiets bedoelde ik ook voor de infosnippets. ("Googlekaartje") Om die op die manier ook aan een lokatie te koppelen.  Hoe pak ik dat aan?

Die kaart kan wel op een pagina, maar waar load ik m up bedoel ik?  Als ik op het image-icoontje klik moet ik een url aangeven. Ik kan me van WordPress herinneren dat ik gewoon naar een image-bank kon uploaden maar dat zie ik hier niet.

Een andere uitdaging: Ik wil ook een pagina waarop ik een filmarchief kan laten zien. Embedded videoos. Ik denk aan allemaal kleine venstertjes en een verklarend tekstje als je erop scrollt ofzo en afspelen in een groter venster als je erop klikt. Zoiets.

Ik denk dat je in je skypevenster kunt zien wanneer ik online ben? Donderdagavond zit ik er vast voor, zondagmiddag, maandag? Ik denk dat wij ook over niet al te lange tijd de wandelschoenen weer eens aanmoeten, vind je niet? Waar zit je met je NHpad? Over anderhalve week herfstvakantie.

5/10 Onder Bronnen drie submenu's? Boeken, Websites, Musea? 

De biblio module heeft als publicatievorm ook Websites (zie menu bij het aanmaken van inhoud). Wel vreemd dat Link niet als invul-item wordt geboden. Ik denk dat een apart contenttype voor de Websites ook eenvoudig is te maken. Welke info is dan relevant? Naam, Beknopte beschrijving, Link? Mogelijkheid om alfabetisch op naam te sorteren?
Voor de musea is een interactief kaartje wel een idee. Zie http://www.museumserver.nl/nederland/noord-holland – zoiets?

Kan de kaart niet op een verder lege pagina worden geplaatst?

Misschien even overleg-skypen een dezer dagen? Wanneer komt het jou uit? 

4/10 Hoi Arnold. Ik ga na een kleine onderbreking weer verder met het pompen van content. Het nieuws zit er nu in, evenals de boeken en de "infosnippets". Ik ga verder met de bronnen LINKS en MUSEA. Welk paginatype kan ik daarvoor het best gebruiken? Ook de biblio??

Dan nog een vraagje m.b.t. de plaatjes, zoals de Kaart. Wat is de eenvoudigste manier om die te uploaden? 

22/9
– Contact verplaatst.
– Hoofdmenu heeft nu de mogelijkheiod van submenu's. Zie voorbeeld bij Historie met twee dummy submenu-items.
– Menu item toevoegen: Structuur/Menu's/Hoofdmenu/Link toevoegen. Pad 'node/add' (heel handig als je de pagina nog niet hebt maar deze pas later gaat aankoppelen). Link naar bovenliggend onderdeel: het gewenste item kiezen.
– "Heb je gezien dat de menubalk toch iets te lang is?" Ten opzichte van wat? De menubalk is toch even lang als de banner en de slideshow? Alle drie 950px.

18/9 Even tussendoor heb ik de slides wat versmald, zodat er wat meer ruimte komt. Nieuw setje uitproberen meteen. Is het een mogelijkheid om "contact" uit het menu te halen en een apart plekje te geven in een blokje bij " zoeken" in de linker kolom  bijvoorbeeld? Nu weer verder met het vullen van het nieuwsarchief…

12/9 Ik heb een aantal nieuwsberichtjes geplaatst. De lay-out is wel goed, vind je niet, al zou de bron alleen niet naar een volgende regel hoeven verspringen. Vreemd = Als ik mijn velden heb ingevoerd en opsla verschijnt telkens de melding: " the filter cache has been cleared etc " en dan blijkt meestal dat het tekstblokje is versprongen. Ik ga dan terug met bewerken en dan is het in tweede instantie wel in orde. 

Heb je gezien dat de menubalk toch iets te lang is? 

10/9 De menubalk mag nog wel even blauw blijven. Misstaat niet. We kunnen in een later stadium wel eens kijken naar het kleurenpalet en de plaatjes enzo. Dat is althans een wijze raad die uit een vorig overleg is blijven hangen. Ik hou me dus voornamelijk bezig met de textuele content, en dat bevalt me. De boeken zitten er bijna in. De rasterbelijning in de viewversie zou van mij weg mogen, en de tekst in de eerste kolom zou nog eens kunnen vertaald. Maar dat zijndus weer  van die layoutdingetjes waarover we ons in een later stadium diep kunnen buigen.

Het item "kaarten" in de menubalk kan wat mij betreft trouwens "kaart" worden, omdat ik me wil beperken tot één kaartje. Ontstaat  er in de balk dan nog ruimte voor het item "kids"?

Nog een week druk op het werk. Daarna normalisatie. (hoop ik)

groeten

7/9
Mooie platen in de slideshow Sjaak! Laten we de menu-balk blauw of moet daar groen komen? Ftp werkte vanaf buiten nadat ik poort 21 ook in de firewall van de server had opengezet. Aleen op de router is niet voldoende. De tekst-snippets (al of niet voorzien van een plaatje) kunnen we op de interactive kaart linken aan een 'lightbox' (die tekst en plaatje in een overlay-popup toont). Wat vind je?
Voor enkele van de menu-knoppen zijn submenu's handig. Ik ga eens kijken hoe je dat doet met dit thema.

6/9 Eventjes druk met (betaald) werk deze twee weken. Toch nog wat boeken in de biblio geplaatst. Menuopties gezien en het goede nieuws is dat ik ook ftp toegang heb. Het ziet er steeds beter uit.

30/8

Banner geplaatst via Uiterlijk / Instellingen (Danland). Hoeft dus niet via server! Het is trouwens niet eenvoudig om het precieze kleurverloop (gradient) van de achtergrond ook op een plaatje te krijgen dat er bovenop komt te liggen. Vandaar mijn suggestie voor de achtergond: egaal wit. Of – indien wit te kil is – een egale wittint zoals cremewit of grijswit. Met egale kleuren heb je geen probleem met gelaagd materiaal.

Op de Kuler-site zag ik meerdere paletten met de woorden herbs en spice. Wat is nou de precieze naam van je keuze?

27/8
Je bent wel heel goed bezig Arnold. Heel prettig voor mij, waarvoor dank. De kleur van de banner wil ik nog eens bekijken als de kleur van de balken niet blauw meer is. Het matcht nu in elk geval niet, dat ben ik met je eens.

27/8
Heb deze pagina even een andere naam gegeven. Kunnen we in de bouwfase gebruiken voor opmerkingen en vragen over en weer.

Banner is nu over de hele breedte: ik heb op goed geluk het attribuut width: 950px toegevoegd aan het item logo img in style.css. 

De foutmelding bij biblio us nu weg. Die was gerelateerd aan het veld full text. Het precieze daarvan weet ik niet (een en al vaagheid over deze foutmedling op het web). Ik heb daarom (voorlopig) de betreffende regels in de code gedeactiveerd. Resultaat: foutmelding weg. Tekst bij abstract opgenomen bij gebrek aan een relevanter veld (dat is overigens full text ook niet).  

Het alinea-verdwijnprobleem bij bewerken is nu opgelost. <br> en <p> toegevoegd aan toegestane html-tags in Instellingen / Tekstopmaak / Filtered html instellen / Beperk de toegestane html-tags.

De banner is fraai qua vorm en belettering. De kleuren? Hmm… weet niet. Moet ik aan wennen.

24/8
Een voorlopige pagina die de site nu opent. Dit thema is Danland. De opening kan ook dynamisch worden gemaakt door bijvoorbeeld blogs of een forum op de voorpagina te plaatsen. Mogelijkheden te over.