U bent hier

Nieuwsarchief

Petitie tegen brug over 'Gat van Schagen'

SCHAGERBRUG - Opgeschrikt door de plannen van wethouder Jan Bouwes uit Schagen om een brug te bouwen over het kanaal Schagen Kolhorn, bij de Westfriese Omringdijk, is een inwoner van Schagerbrug een petitie gestart. De "Westfriese Brug" moet 'het gat' in de eeuwenoude Westfriese Omringdijk dichten, maar dat gaat ten koste van de horeca in zijn dorp, vindt de 20-jarige student uit Schagerbrug die de aanleg van de brug echt een brug te ver vindt.  “Pure geldverspilling”, vindt hij. “En overbodig, want waarom moeten wandelaars en fietsers in één ruk de dijk kunnen nemen?

Rechter legt werk aan Omringdijk bij Winkel stil

WINKEL - Het werk aan een fietspad en fietstunnel langs de Omringdijk bij Winkel moet direct worden gestopt. De bestuursrechter dwingt het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Hollands Kroon hiertoe.

Leve De Dijk. Leve De Brug.

SCHAGEN - Ondanks kritische commentaren en reacties zet de gemeente Schagen het plan voor een dijkverbindende fietsbrug over het kanaal Schagen-De Stolpen nog lang niet uit haar hoofd. Totale kosten: 2,4 miljoen euro. Daarom is deze week een subsidieverzoek van 1.350.000 euro ingediend bij Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland.

Onderzoek afschuiving dijk bij Wijdenes

HEERHUGOWAARD - Vorige week is een klein deel van de nieuwe Zuiderdijk bij Wijdenes binnendijks afgeschoven. Het gaat hierbij om de resterende 75 meter, van de totale 13,7 kilometer dijk die versterkt is tussen Enkhuizen en Hoorn. Zeker de komende twee weken onderzoeken we het afgeschoven dijkgedeelte. We monitoren of er nog verschuivingen in de dijk plaatsvinden. Ook vindt er bodemonderzoek plaats om erachter te komen hoe de nieuw aangebrachte kleilaag heeft kunnen afschuiven en op welke wijze we dit kunnen oplossen.

Verzakking Nieuwe Zuiderdijk

WIJDENES - De verzakking van een flink stuk van de Zuiderdijk bij Wijdenes, een onderdeel van de historische Omringdijk, is een grote tegenvaller. Het Hoogheemraadschap zoekt naarstig naar een oplossing. Vaststaat dat het werk flinke vertraging zal oplopen. De nieuw aangelegde en opgehoogde dijk is bij de afslag Zuideruitweg over een lengte van 75 meter een paar meter verzakt. Door de ontstane onderdruk is de onderliggende sloot plots tijdelijk gedempt. Een uitvoerder van aannemersbedrijf Van den Biggenkerke-Ploegam verwacht dat de verzakking zich nog verder zal uitbreiden.

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer